Knav98
Dr. Poelsstraat 8
6075 EG Herkenbosch
ABN AMRO 51.32.34.217
KVK:14068051

Expedities

K.N.A.V. Andes Jeugdexpeditie 1997

Deelnemers:
Laurent Bonhomme, Leon Bonhomme, Valerie Bonhomme, Job Francken, Frederique Gustings, Regine Gustings, Jos Horbach, Thijs Horbach, Joep Houten, Karin Jonkers, Bob Laeven, Jeroen Peiffer, Bart Poulussen, Filip Spauwen, Arnaud Temme, Bart Videler.
Leiders:
Ron Houben, Leon Laeven, John Dingelstad, Carolijn van Velthoven, Ron Woudstra, Ellen Huijbers
Samenvatting:

Nog onder leiding van de legendarische Ron Houben werd de eerste nederlandse jeugdexpeditie gepland en uitgevoerd, onder auspicien van de toenmalige Koninklijke Nederlandse Alpen Vereniging. 16 jeugdige deelnemers maakten in vijf weken kennis met de cultuur van Bolivia en Peru en natuurlijk met bergbeklimmen in de Andes. Een acclimatisatietrektocht bracht ons in vier dagen vanuit het regenwoud (1500 m) naar de alpiene klimaatzone (4900 m). Hierna werden vanuit een basiskamp in het Condoriri gebergte in wisselende samenstellingen zeven verschillende vijfduizenders beklommen, waarbij ervaring werd opgedaan met de hoogte en andere aspecten van expeditieklimmen. Hier bleven we twee weken. In het tweede gedeelte van de expeditie reisden we langs het Titicacameer naar Cuzco in Peru, waar nog meer cultuur gevolgd werd door de Inca-trail, een vierdaagse trektocht naar de legendarische stad Macchu Picchu. Na een kort verblijf in Lima en Rio ging het weer huiswaarts, zakken vol zelfkennis en klimervaring rijker.

Dutch Khan Tengri Expedition 1999

Deelnemers:
Laurent Bonhomme, Leon Bonhomme, Arnaud Temme
Samenvatting:
Door de drie deelnemers zelf opgezet en geheel zelfstandig uitgevoerd; dat was het idee van deze expeditie. Het doel: de Khan Tengri (7010 m) was niet bescheiden maar toch ook niet te moeilijk. Leon, Laurent en Arnaud vertrokken voor vijf weken naar Kazackstan en de vorderingen waren in het begin prima. Kamp 2 (5500m) werd al na anderhalve week bereikt op 14 juli. De plannen waren om nog eenmaal af te dalen om dan te proberen tot boven Kamp 3 (5900m) te komen. Dit betekende ook de beklimming van een 6200 meter hoge tussenberg. Op 16 juli, tijdens de afdaling naar het basiskamp, maakte een vallende serac een einde aan alle plannen. Laurent werd meegenomen door de resulterende lawine en overleed.

Knav98 Indian Himalaya Expedition 2001

Foto's
Deelnemers:
Marlies Fronik, Regine Gustings, Jos Horbach, Thijs Horbach, Joep Houten, Susanne Laven, Femke Mooij, Bart Poulussen, Arnaud Temme, Pomme Termond, Viefke Termond
Samenvatting:
De Himalaya expeditie was er een volgens de filosofie van de Andes expeditie. In de planning werd er voor ieder wat wils gezocht, zodat in principe elk lid mee kon doen. Dit resulteerde in een nogal ingewikkeld logistiek plaatje, waarin de groep zich halverwege zou splitsen in een trekking-groep en een klimmers-groep. In het gezamenlijke gedeelte van de expeditie werd er kort kennisgemaakt met de cultuur van Ladakh, het noordelijkste stukje van India. Daarna werd een prachtige acclimatisatie-trektocht gemaakt van maandorp Lamayuru terug naar Leh, de hoofdstad. Met weinig rust daartussen werd vervolgens de Stok Kangri (6135 m) beklommen door de hele groep. Vier personen haalden de top; Knav98 voor het eerst boven de zesduizend meter.
Na de splitsing maakte de trekkers-groep een uitgebreidere kennismaking met de cultuur en nog een vijfdaagse trektocht. Tijdens de tocht bleek dat de kaarten niet klopten en uiteindelijk hebben ze (vijf dames!) op eigen houtje hun weg moeten zoeken.
De klimmersgroep verliet Ladakh en bezocht nog een ander gedeelte van de Himalaya: Gangotri, het gebied van de Shivling en de Meru. Hier werden twee bergen beklommen via een II tot III de graads ijsroute: Jogin I (6455 m) en Jogin III (6129 m). Beide bergen werden door alle zes klimmers beklommen.
Na een kort gezamenlijk verblijf in hot-pot New Delhi werd de reis afgesloten.